söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Instabox öppnar sina skåp för ny typ av handel: ”Vi ser stor potential”

Publicerad: 15 september 2022, 06:00

David Lundqvist, kommersiell chef på Instabox. Foto: Pressbild

Instabox växer snabbt och nu ger sig paketskåpspionjären in på en ny marknad. ”Vi har arbetat hårt med att utveckla en konsumentvänlig och smidig C2C-tjänst”, säger David Lundqvist, kommersiell chef på Instabox.

Ämnen i artikeln:

InstaboxSecond hand

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


Second hand-handeln har medvind. Två av tre konsumenter har handlat begagnat det senaste året, enligt siffror från Svensk Handel. Många retailers har lanserat egna satsningar och nu ger sig även Instabox in på andrahandsmarknaden med en ny tjänst som gör det möjligt för privatpersoner att skicka varor till varandra genom utvalda marknadsplatser. 

– Vi ser en stor potential i second hand-handeln och ser också många fördelar i att gynna dess tillväxt. Framförallt går det hand i hand med vårt arbete inom hållbarhet. Vi har arbetat hårt med att utveckla en konsumentvänlig och smidig C2C-tjänst och ser fram emot att nu göra den tillgänglig för svenska konsumenter, säger David Lundqvist.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Lågprishandelns vinnare och förlorare

Tjänsten ska enligt Instabox finnas tillgänglig hos flertalet marknadsplatser, men först ut blir Plick.

Plick grundades 2013 och är en nischmarknadsplats för kläder, skor och accessoarer. Genom Plick skickas årligen över två miljoner paket.

Tjänsten ska fungera som en vanlig Instabox-leverans. Skillnaden är att säljaren är en privatperson som själv levererar varan till paketskåpet. Säljaren får ett sms med en kod som låser upp ett av facken i skåpet där paketet lämnas för att sedan hämtas av köparen.

LÄS OCKSÅ: Dubbelsmällen för sällanköpshandeln – när elpriset rusar: ”Läget är verkligen akut just nu”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev