Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Ikeas första automatiserade lager igång i Sverige - ska kapa leveranstiden till kund

Publicerad: 20 februari 2020, 07:46

Foto: Pressbild/Ikea

Ikea är nu igång med sitt första automatiserade lager för postpaket i Sverige. Enligt Ikea medför det snabbare leveranser och att nio av tio svenska kunder får sitt paket inom en till två dagar.


Ämnen i artikeln:

HeminredningIkeaLager

Ikeas första automatiserade lager för postpaket öppnade i Tejon i Kalifornien. Nu har även ett automatiserat lager i Sverige tagits i drift på Ikeas distributionscentral i Torsvik, utanför Jönköping. Härifrån skickas paket till kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Enligt Ikea medför automatiseringen ökad kapacitet och sänkta leveranstider, vilket heminredningsjätten hoppas ska göra det lättare för kunder att handla hos dem. Snittet är att leveranstiden kapas med en till två dagar.

Kortare leveranstider är ett fokusområde framåt för Ikea för att öka tillgängligheten och komma närmare kunden.

– På Ikea arbetar vi hårt med att förbättra köpupplevelsen för våra kunder och att automatisera våra lager är ett viktigt steg i utvecklingen. Det gör att vi blir bättre på att möta och förhoppningsvis även överträffa våra kunders förväntningar, säger Helene Söderström, Customer Fulfilment Manager på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

Ikea framhåller också att det automatiserade lagret medför förbättrad arbetsmiljö i form av en attraktivare arbetsplats.

Läs mer: Ikea storsatsar i Stockholm: ”Ska bli ännu mer tillgängligt”

Marie Hillblom

Ämnen i artikeln:

HeminredningIkeaLager

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev