Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Ica testar drönarleveranser i skärgården: ”Väldigt entusiastiska”

Publicerad: 6 december 2021, 13:47

Ica X och Ica Nära Gräddö handel kommer under 2022 att testa drönarleveranser i Roslagen.

Foto: Bsfxmedia

Startup-bolaget Aerit ska tillsammans med bland andra Ica X testa drönarleveranser i Roslagen. Första butik ut blir Ica Nära Gräddö Skärgårdshandel i Norrtälje kommun.


Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca Nära

Projektet med drönarleveranser har fått stöd av Vinnova genom utlysningen ”Drönare i klimattjänster för hösten 2021”. Det ettåriga projektet förenar intressenter från näringsliv, forskning och innovation samt kommun för att studera möjligheter med drönarleveranser i sista milen-transport och att påskynda implementeringen av klimatneutral logistik. 

– Drönarleveranser har potential att minska utsläppen från sita milen-logistik, säger Lei Chen, seniorforskare vid Rise som leder projektet.

– Med minskad leveranstid bidrar det också till att förbättra kvaliteten och tillgängligheten på tjänster på landsbygden, vilket skulle kunna stödja beteendeförändringarna mot ett klimatneutralt samhälle. 

– Vi är väldigt entusiastiska inför att vara med i det här projektet tillsammans med Ica-handlare Peter Horwitz, Ica Nära Gräddö Skärgårdshandel, och alla partner, säger Emma Lindahl, co-lead på Ica X, Ica Gruppens innovationshubb.

– Drönarleveranser befinner sig i en spännande utforskande fas, och vi känner att tajmingen är rätt för oss. Det linjerar väldigt väl med vår vision att göra varje dag lite enklare för våra kunder, samt att utforska hållbara transporter.

Susan Berzelius

redaktionen@market.se

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca Nära

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev