tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Iboxen växer – har nu nått milstolpen 1 000 boxar: ”Det är bara början”

Publicerad: 19 maj 2022, 10:06

Boxföretaget har nu 1 000 leveransboxar utställda i landet. Foto: Pressbild

Efter drygt ett år har Iboxen nu över 1 000 leveransboxar utplacerade i Sverige. Via dessa kan företaget nu nå cirka 40 procent av Sveriges befolkning.

Ämnen i artikeln:

LeveranserE-handelLivsmedel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Iboxen är leveransboxar som kan användas av alla transportbolag. Boxarna placerade utomhus vilket betyder att kunden inte behöver vara rädd för att butiken där man ska hämta sina varor har stängt för dagen.

LÄS MER: Boxtrenden breder ut sig – så agerar branschen: ”Svårt att se om man lyckas hitta bärighet”

I dagsläget står e-handeln för cirka 16 procent av den totala detaljhandeln, men till 2030 beräknas den siffran ha stigit till 40 procent enligt Svensk Handel.

– Alla våra samarbetspartners ser ett stort värde i den samhällsinfrastruktur som vi utvecklar. Och transportbolagen är måna om att kunna erbjuda sina e-handlares kunder ett helt nytt och bekvämt leveransalternativ i form av Iboxen, säger Tim Jörnsen, vd för företaget.

Nu har antalet boxar passerat 1 000 och kan återfinnas i 45 av Sveriges 290 kommuner, och med det når e-handlare i dag cirka 40 procent av landets befolkning.

– 1 000 boxar är en viktig milstolpe och samtidigt är det bara början på Iboxens resa. Vi har full finansiering att fortsätta att utveckla en helt ny infrastruktur med leveransboxar med en unik tillgänglighet, säger Tim Jörnsen.

LÄS MER: Nobbade Postnord – och jobbar bara med boxar: ”Helt annan harmoni i butikslaget”

Iboxen är i dag den enda boxlösningen som är tillgänglig för alla transportbolag och sedan en tid tillbaka kan alla, såväl privatpersoner, småföretagare och fastighetsägare, använda boxarna för exempelvis sälja begagnade varor eller lämna över reservdelar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev