lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Hot om flytt tog skruv – H&M får snabbspår till ny industrimark i Borås: Vill gärna ha dem i staden

Publicerad: 20 april 2022, 06:19

De styrande i Borås ska snabbprocessa planerna för ett 500 000 kvadratmeter stort industriområde. Anledningen är att H&M vill bygga ett nytt lager här senast våren 2023.

Ämnen i artikeln:

H&MLagerMode

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


H&M vill flytta sitt lager från Hulta i Borås till det planerade industriområdet mellan Viared och Pickesjön. Efter nej från kommunen på kravet om byggstart våren 2023 hotade modekedjan att flytta verksamheten med cirka 1 000 arbetstillfällen till en annan kommun. Hotet tycks ha fått skruv och nu väljer de styrande i Borås att agera snabbt, skriver Borås Tidning.

Nu planerar politikerna att snabbprocessa detaljplanearbetet för området som i dag främst består av skog som ansluter mot stigar och vandringsleder.

Enligt Kerstin Hermansson (C), ansvarigt kommunalråd för mark och exploatering, är det viktigt att försöka tillmötesgå H&M:s krav krav på byggstart våren 2023.
– För Borås stads del är det viktigt att vi försöker tillmötesgå önskemålet. Vi vill gärna ha H&M i staden. Det är en stor arbetsplats, säger Kerstin Hermansson till BT,

Planerna på at utveckla området till industrimark har funnits sedan 2006, men lades på is eftersom det var ett alternativ för den nya järnvägsdragningen. Nu har planerna för järnvägen ändrats och frågan är åter aktuell.

Enligt Kerstin Hermansson är partierna redan överens och ärendet kommer att skickas till samhällsbyggnadsnämnden med uppmaning att skyndsamt ta fram planen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev