söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Högtryck för e-handeln trots semestertider

Publicerad: 29 juli 2021, 07:33

Högtryck inom e-handeln märks på paketvolymerna hos Postnord. Foto: Peter Phillips

Trots lättade restriktioner och semstertider fortsätter svenskarna att e-handla i oförminskad omfattning. Nu tvingas Postnord växla upp för att hantera de höga paketflödena.

Ämnen i artikeln:

PostnordE-handelLeveranserDigitalisering

HP


Juli har dominerats av högtryck i stora delar av landet. Det gäller för väderleken, men även för e-handeln som tuffar på trots lättade restriktioner och semestertider.

Enligt siffror från Postnord skickades nästan 7,6 miljoner paket under perioden 28/6 -25/7, vilket är något fler än under samma period i fjol då volymerna ökade med 45 procent jämfört med 2019.

– Förra sommaren var exceptionell eftersom vi för första gången fick uppleva en sommar med kraftiga restriktioner, säger Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord.

Trots att restriktionerna delvis lättades upp under juli i år ligger alltså e-handeln kvar på en fortsatt hög nivå. Dessutom märks inte den sedvanliga nedgången av paketvolymer som brukar ske under semestertider.

Ett trendbrott mot samma period i fjol är även att det sker fler leveranser till fysiska butiker. 

För att klara av det ökade trycket har Postnord tvingats göra flera förändringar som att införa paketboxar som leveransalternativ och anställa fler sommarvikarier. 

– Vi väntar oss fortsatt höga nivåer in på hösten och för att möta leveransbehovet arbetar vi nu med placering att identifiera placering av flertalet paketboxar, utökad infrastruktur för hemleveranser kvällstid och ser även på behovet av nya ombud i vissa delar av landet, säger Peter Hesslin.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev