tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

H&M missnöjt med lång byggprocess – hotar att lämna: ”Katastrof”

Publicerad: 18 februari 2022, 13:00

H&M vill bygga nytt lager i Borås och är missnöjt med att processen kan dra ut på tiden.

H&M vill bygga ett nytt lager i Borås – och de vill göra det snabbt. I dagsläget ser kommunen emellertid att byggstart tidigast kan ske 2024, något som modejätten beskriver som en ”katastrof”. I ett mejl meddelar representanter för bolaget att de nu kan lämna orten.

Ämnen i artikeln:

H&M

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


H&M:s lager i Borås sysselsätter i dag över 1 000 personer. Nu vill den svenska modejätten bygga nytt på orten. Helst ser man att byggstart sker i slutet av året eller i början av 2023, det rapporterar Borås Tidning. 

Det är ett krav som kommunen har svårt att möta, enligt tidningen. 

– H&M har anmält att de vill köpa kommunal mark och vi försöker lösa det på bästa möjliga sätt. Vi har inte färdig industrimark utan behöver ta fram mark, säger Anders Glemfeldt, näringslivschef i Borås stad.

Kommunen ser snarare byggstart 2024 som rimligt. 

– Vi styr inte hela processen, det är undersökningar som behöver göras och länsstyrelsen är inblandade och så vidare. Det är svårt att garantera en tid men vi ska jobba tillsammans och försöka hitta en lösning som är gångbar även för deras planer, säger Anders Glemefeldt till Borås Tidning. 

Det är något som inte uppskattas av H&M. Borås Tidning berättar att bolaget i flera mejl till ledande politiker hotat att lämna Borås om det drar ut på tiden. 

Att byggstart skulle ske först 2024 benämns både som en ”katastrof” och ”oerhört tragiskt”. 

– För oss är detta ett pågående arbete. Om vi inte skulle hitta en lösning är det ett större problem, då får det konsekvenser. Men i dagsläget är jag inte orolig, vi är två parter som vill samma sak. Vår intention är att vi ska ha H&M kvar i Borås, säger Anders Glemefeldt om den uppkomna situationen. 

Så här kommenterar H&M den: 

”Vi på H&M är måna om att alltid föra en nära dialog med representanter för de kommuner där vi är verksamma. Vi ser Borås som en viktig del av H&M och vill gärna fortsätta växa och utveckla vår verksamhet i kommunen. Med hänsyn till att detta är en pågående dialog avstår vi från att kommentera detta ytterligare”, skriver presschef Anna Sterner i ett mejl till Borås Tidning. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev