måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Här testar Axfood samleveranser av mat och mediciner: ”Synergier”

Publicerad: 2 juni 2020, 05:43

Axfood testar att låta utvalda kunder som handlar hos Mat.se få ett erbjudande om att komplettera sin beställning med apoteksvaror från Apohem. ”Viktigt att vi hittar synergier och nya samarbeten inom koncernen”, säger e-handelschef Frida Ridderstolpe.

Ämnen i artikeln:

ApohemMat.seApotekDagligvarorLeveranser

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ett urval av de kunder som handlar hos Mat.se får nu erbjudande om att lägga till apoteksvaror från Apohem i sin beställning.

Koncernsyskonen genomför ett pilotprojekt med samleveranser i Stockholmsområdet.

– För oss på Mat.se är det viktigt att ligga i framkant gällande utvecklingen av e-handeln, och vi testar gärna nya och innovativa lösningar, säger Ludvig Anderberg, verksamhetschef för Mat.se.

Med projektet vill Axfood förenkla för kunden.

–  Att kunna lägga till våra apoteksprodukter i sin befintliga matkasse gör livet lite enklare. Dessutom får Apohempaketet åka med en befintlig leverans, vilket är bra för miljön, säger Apohems vd Gustaf Hasselgren.

Pilotprojektet inleds i dag och beräknas pågå fram till hösten.

– För att möta kundernas behov på bästa sätt är det viktigt att vi hittar synergier och nya samarbeten inom Axfoodkoncernen. Det gäller inte minst utvecklingen av e-handeln, som växer kraftigt inom både mat- och apotekssegmenten. Vi vill nu snabbt ta ut den här tjänsten till kunderna för att få in feedback och kunna vidareutveckla vårt erbjudande, säger Frida Ridderstolpe.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev