onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Här tar Instabox klivet ut i Europa – förvärvar etablerat bolag: ”Intressant byggsten”

Publicerad: 20 maj 2021, 07:31

Instabox förvärvar holländska hemleveransbolaget Red je Pakketje. ”En intressant byggsten i vår etableringsstrategi på nya marknader”, säger vd:n och grundare Alexis Priftis.

Ämnen i artikeln:

InstaboxLeveranser

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Tidigare i år tog Instabox in 750 miljoner i nytt kapital genom en investeringsrunda. Pengarna ska användas till expansion och i dag meddelar bolaget att de tar klivet in i Nederländerna.

Detta sker genom förvärv. Instabox blir ägare till hemleveransboalget Red je Pakketje. Bolaget har en omsättning på 120 miljoner kronor och samarbetar med över 1 500 e-handlare, bland dem Ikea och Amazon.

– Förvärv är en intressant byggsten i vår etableringsstrategi på nya marknader, i synnerhet när vi hittar bolag som Red je Pakketje. De har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga en premiumtjänst som konsumenter älskar. Jag ser särskilt fram emot att jobba med det här teamet, då de inte bara delar vårt fokus på konsumentupplevelsen utan också vår passion för att ställa om till hållbara leveranser, säger Alexis Priftis i en kommentar.

Tanken är att Instabox ska erbjuda både hem- och skåpleveranser i Nederländerna och inleder nu en utrullning av skåp med målet att ha 2 000 till 3 000 på plats de kommande åren.

Bolaget ser stor potential I sitt erbjudande så Nederländerna än så länge ligger på ett snitt på två skåp per 100 000 invånare, motsvarande siffra för Tyskland 10-30 skåp per 100 000 invånare.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev