Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Gymgrossistens ägare investerar 120 miljoner i nytt lager: ”Behöver utöka vår kapacitet”

Publicerad: 21 juni 2022, 09:52

Johan Görgård, vd för Health and Sports Nutrition Group.

Health and Sports Nutrition Group investerar 120 miljoner kronor i ett nytt lager i Eskilstuna. ”För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet”, säger vd Johan Görgård.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Health and Sports Nutrition Group (HSNG) väljer att investera 120 miljoner kronor i ett nytt lager i Eskilstuna. 

– Vi vill förstärka vår position som Nordens största e-handelsaktör inom träning och hälsa. För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Vi väljer att investera i Eskilstuna eftersom det är den mest optimala logistikhubben för oss. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser, säger Johan Görgård i en kommentar. 

”Vi är glada för att nu kunna ta första spadtaget i Eskilstuna och ser fram emot att kunna inviga det nya lagret i slutet av nästa år”, säger Johan Görgård i en kommentar.

Det nya lagret väntas stå klart sommaren 2023 och kommer sedan gradvis att tas i drift under hösten. 

Det kommer att vara vara helautomatiserat och ska dessutom ha solceller på taket vilka ska förse verksamheten med grön energi. 

Etableringen kommer att innebära ett 70-tal arbetstillfällen. Rekryteringen av vissa nyckelroller kommer att påbörjas redan efter sommaren. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev