måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Foodora rullar ut 100 elbilar – och här är visionen för nästa steg i logistiken

Publicerad: 29 juli 2021, 11:58

Foodora investerar i elbilar från Kia.

Foodora växlar upp miljöanpassningen med 100 elbilar för leveranser över hela landet. ”Vi påbörjar elektrifieringsplanen”, säger koncernchef Hans Skruvfors.E-handelsutmanaren och hämtmatsleverantören Foodora fortsätter växa markant och investerar i 100 elbilar, som nu rullar från Luleå i norr till Malmö i söder. 

Initiativet är en del av företagets elektrifieringstrategi som inleddes med roboten Doora.

Foodora har sedan tidigare startat en övergång mot elektrifierade leveranser, med autonoma leveransrobotar tillsammans med el-scootrar och elcyklar.

Hemleveranser ökar i snabb takt och förutom att minska miljöpåverkan är, skriver företaget i ett pressmeddelande, den senaste generationen elbilar också ekonomiskt fördelaktiga då de kan vara i drift betydligt längre mellan laddningarna än äldre elbilar. Vissa av dagens elbilar har också redan i dag hårdvara som i framtiden krävs för självkörning.

– Jag har en ambition att endast tillämpa miljövänliga fordon för våra hemleveranser. Redan i dag är Foodora CO2-neutrala då vi klimatkompenserar alla våra transporter, säger Hans Skruvfors och fortsätter;

– Vi har påbörjat vårt arbete med elektrifieringsplanen och har nu implementerat de första elbilarna. Men vi har en vision att i framtiden använda autonoma fordon för längre distanser utanför städer. Bilar som kan bli ett komplement till våra självkörande robotar, som lämpar sig bäst i storstäder med korta leveranser.

LÄS MER:

Foodoras offensiva mål: Ytterligare 15 matbutiker innan årets slut 

Foodora sätter press på matbutikerna: ”Tiden att behöva vänta på sina matkassar i dagar är förbi”

Foodoras robot är redo att leverera: ”Vi vill vara pionjärer på marknaden” 

Ica tecknar nytt avtal om elbilstransporter: ”Det är ett nytt flöde” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev