måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Elgiganten bygger jättelager: ”Blir en av Europas största anläggningar”

Publicerad: 29 juni 2022, 09:33

Elgigantens ägare Elkjøp Nordics har växt kraftigt de senaste åren. För att kunna möta detta bygger elektronikjätten nu ett fristående lager på 86 600 kvadratmeter. ”Med en storlek på sammanlagt 193 600 kvadratmeter blir Elgiganten Logistik en av Europas största lageranläggningar”, konstaterar bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Lager

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Elgiganten Logistik i Jönköping förser samtliga butiker, hubbar och slutkunder i Norden med varor.

Senast anläggningarna byggdes ut var 2016, och sedan dess har Elkjøp Nordics intäkter vuxit med mer än 50 procent. 

Samtidigt flyttas nu distributionen av kök från Brno i Tjeckien till Jönköping.

Därför bygger Elgiganten ett nytt lager.

I samband med utbyggnaden kommer företaget i ett första steg att anställa 200 personer. På sikt handlar det om omkring 600 nya arbetstillfällen.

”I och med den nya utbyggnaden minskar transporternas koldioxidavtryck med 75 procent för våra kök”, konstaterar Elgiganten.

Det nya lagret kommer också att vara utrustat med laddstationer, och det finns planer på att installera en av de största solcellspanelsanläggningarna i Norden. 

– Vi är medvetna om vårt ansvar för klimatet och jobbar aktivt för att minska vår miljöpåverkan, framför allt när det kommer till våra transporter. Kortare avstånd till kunden ger en stor miljövinst för både oss och våra kunder. Att vi dessutom får en toppmodern byggnad som är energieffektiv och miljövänligt byggd är helt i linje med vår strategi för hållbarhet, säger Daniel Lundby, vd för Elgiganten Logistik, i en kommentar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev