tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Efter lyckad pilot – Postnord rullar ut 2 500 paketboxar på 18 månader

Publicerad: 24 februari 2021, 06:23

Piloten i Stockholm har varit framgångsrik. De närmaste 18 månaderna ska Postnord nu placera ut 2 500 paketboxar runt om i landet. Inledningsvis ligger fokus på storstäderna.

Ämnen i artikeln:

Postnord

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Postnord utmanar Instabox – testar leveranser till paketboxar i Sverige

Under fem månader har Postnord genomfört ett pilotprojekt där de haft 100 paketboxar utplacerade på olika platser i Stockholm.

Testet har blivit lyckat, enligt bolaget. Fyllnadsgraden har varit hög och mottagarna nöjda.

– Vi har fått ett strålande resultat på piloten. Den har gett oss möjlighet att testa och utveckla både de fysiska boxarna och tekniken. Nu när vi känner oss trygga och allt har testats kommer vi kunna öka antalet placeringar, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik.

Inledningsvis kommer ytterligare 500 boxar att placeras ut i Stockholm, Malmö och Göteborg. Arbetet inleds i mars och väntas vara klart i maj.

Under de kommande 18 månaderna ska 2 500 boxar placeras ut i Sverige, också på mindre orter.

I samarbete med dagligvarukedjan Lifvs testar Postnord att ha boxar i anslutning till deras obemannade butiker. I dag finns dessa i Veckholm, Vena och Grimsås och Ljustorp.

En box har också placerats ut i Luleå för att testa hur tekniken fungerar i ett kyligare klimat.

– För Postnord är det här en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet och ett komplement till orter där underlaget kan vara för litet för ett ombud. Vi ser det som ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar, säger Peter Hesslin.

Läs mer: Postnord i samarbete med Livfs – ställer paketboxar hos dem

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev