Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

E-handlaren storsatsar på robotar när lagret byggs ut: ”Ökad effektivitet och en bättre kostnadsbild”

Publicerad: 22 juni 2022, 11:21

E-handlaren Nordic Nest investerar i automation när lagret i Kalmar byggs ut. Genom investeringen hoppas bolaget öka effektiviteten, kapa kostnader och förbättra ergonomin.

Ämnen i artikeln:

Nordic Nest

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


BHG-ägda heminredningsbolaget Nordic Nest växer så det knakar. Under 2021 fördubblades omsättningen och det mesta tyder på att bolaget inom kort kommer att spräcka 2-miljardersvallen. 

Som en konsekvens av den snabba tillväxten och förvärvet av Svenssons i Lammhult bygger Nordic Nest åter ut sitt lager i Kalmar. Utbyggnaden är den tredje sedan bolaget flyttade in 2019, skriver Dagens Logistik. 

Denna gång investerar bolaget även tungt i automatisering. Bland annat har 112 robotar och 60 000 backar köpts in, liksom ett nytt mjukvarusystem.

Målen med automatiseringen är flera. Bland annat hoppas bolaget skapa en skalbar logistik, sänka driftskostnaderna, spara plats och förbättra ergomin för personalen.

– Nu är vi i en fas där en Autostore verkligen kommer att hjälpa oss genom snabbare leveranser, högre orderflöden, förbättrad arbetsmiljö, ökad effektivitet och en bättre kostnadsbild långsiktigt. Vår inledande installation är relativt stor och vi har även golvyta för att kunna fördubbla kapaciteten på sikt, även om vi tycker om att skynda långsamt, säger vd Bank Bergström till Dagens Logistik. 

Utbyggnaden genomförs av Logistic Contrator som även gjort de tidigare utbyggnaderna. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev