onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

De räcker upp handen – vill vara med när Ikea kör hem mat

Publicerad: 4 oktober 2021, 11:58

Ikea vill testa hemleveranser av mat. Foto: Pressbild

Ikea vill prova hemleveranser av mat. Varuhuset i Jönköping står redo att dra igång. ” Vi håller alla tummarna för att vi får testa det här”, säger varuhuschefen Miki Tabakovic.

Ämnen i artikeln:

Ikea

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I förra veckan kunde Market berätta att Ikea vill testa hemleveranser av mat – och att det kan bli aktuellt redan under hösten.  

Ikea på Asecs i Jönköping har redan räckt upp handeln och anmält intresse för att vara med i testet. Det rapporterar Jönköpings-Posten. 

– Vi tittar på vad som händer om man skulle köra hem maten till kunden. Det är ju inget nytt för branschen men helt nytt för Ikea och vi måste förbereda oss för den volym som det skulle innebära. Vi tittar just nu på partners som kan leverera mat i Jönköping med omnejd, säger Miki Tabakovic till tidningen. 

Det var just i varuhuset i Jönköping under förra årets julbord som idén kläcktes med click and collect av mat. Det initiativet har sedan spridit sig till fler Ikea runt om i Sverige. 

– Jag är så stolt över våra kollegor här i Jönköping. De är verkligen entreprenörer, och det har varit särskilt värdefullt nu under pandemin när vi tvingas att utvecklas i snabbare takt för att hitta nya vägar till våra kunder, säger Mika Tabakovic. 

När Ikea nu vill testa hemleverans av mat är Jönköping alltså ett av varuhusen där konceptet kan testas. 

– Ikea vet om att Jönköpingsborna är nyfikna på att testa nytt och därför är vi en attraktiv marknad för nya projekt. Vi märker på våra kunder att de tycker det är spännande när nya saker kommer, säger Mika Tabakovic. 

Var hemleverans av mat ska testas avgörs inom några veckor. Som sagt var, Jönköping står redo. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev