Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Cellbes säljer lagret till Odd Molly – som bygger nytt åt e-handlaren

Publicerad: 1 september 2021, 05:37

Charlotte Nordén, vd för Cellbes.

Cellbes har sålt sitt lager i Borås till Odd Molly. Verksamheten flyttas till en modernare fastighet med autostore alldeles intill. Dit ska även e-handlarens kontor flytta.

Ämnen i artikeln:

CellbesOdd Molly

DN


LÄS MER: Cellbes resultatlyft – när omsättningen sjönk: ”Prio att behålla lönsamheten”

Cellbes säljer sitt fastighetsbolag, Cellbes Real Estate AB, till Odd Molly. I bolaget finns bland annat e-handlarens centrallager i Viared, Borås. 

Odd Molly kommer, i anslutna till den befintliga fastigheten, uppföra en ny logistikanläggning med ett helautomatiserat lager. 

Tanken är att Cellbes ska hyra in sig där och ta 21 400 kvadratmeter i anspråk. 

– Denna transaktion är ett stort steg framåt för oss då den ger oss möjlighet att till 100% fokusera på att utveckla Cellbes e-handel och vårt totala erbjudande. Detta ger oss även möjlighet att fortsätta vår expansion och på ett med professionellt sätt under lång tid möta kundernas förväntningar på ledtid och leverans, säger Cellbes vd Charlotte Nordén i en kommentar. 

Inflyttning är planerad till sommaren 2022. 

Befintliga kontorsytor ska renoveras. Tanken är att Cellbes ska flytta sitt kontor dit.

1 september etablerar Cellbes även ett mindre kontor vid World Trade Center i Göteborg för att skapa en större flexibilitet för medarbetarna. 

– Under pandemin har många av våra medarbetare arbetet hemifrån vilket har bidragit till nya arbetssätt och även påverkat mångas livsmönster. Vi vill dra lärdom av detta och blickar framåt för att tillmötesgå morgondagens krav på en modern och attraktiv arbetsgivare, säger Charlotte Nordén. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev