Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Britter avråds från att handla barnens julklappar tidigt för att undvika tomma hyllor

Publicerad: 30 juli 2021, 12:46

Brittiska importörer skjuter fram ordrar i hopp om att fraktkostnaderna ska sjunka längre fram. Förseningarna skapar oro för tomma hyllor och högre inflation.


Ämnen i artikeln:

Lek och hobbyCorona

Leksaksimportörer i Storbritannien avråder nu föräldrar från att köpa barnens julklappar tidigt i år eftersom stigande fraktkostnader riskerar att leda till högre priser och tomma hyllor, skriver Retail Gazette.

Som Market nyligen berättade har de globala fraktprisena skjutit i höjden och hotar att bidra till inflation i långt betydligt större omfattning än effekterna av återöppningarna efter pandemin.

I onsdags varnade Barbietillverkaren Mattel för kommande prishöjningar på grund av högre kostnader. Även konkurrenten Hasbro spår att kostnaderna för sjötransporter kommer att stiga till en nivå som är fyra gånger högre än förra året.

Pandemirestriktioner gör att lastning och lossning tar längre tid än normalt vilket har lett till flaskhalsar vid hamnar i Asien och i USA.

Pandemin i kombination med brexit har även skapat akut brist på lastbilschaufförer i Storbritannien vilket föranlett den brittiska regeringen att planera för sänkta förarkrav och bättre arbetsvillkor.

 

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Lek och hobbyCorona

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev