Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Åhléns är snart redo att inviga sitt nya robotlager: ”Ser fram emot att komma i gång”

Publicerad: 24 mars 2022, 09:35

Åhléns nya robotiserade lager står snart klart och till sommaren ska det stå för hela företagets varuförsörjning. ”Vår nya lagerlösning är integrerad med ett flöde för både varuhus och e-handel som gör att vi blir mer flexibla och effektiva i att driva båda dessa affärer”, säger Sema Söderhäll, logistikchef på Åhléns.


Ämnen i artikeln:

ÅhlénsLager

Åhléns är snart redo att inviga sitt nya automatiserade centrallager i Rosersberg, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. 

– Vår helt nybyggda lagerlokal i Rosersberg stod klar vid årsskiftet. Därefter har det pågått ett intensivt arbete med att installera hela automationen och bygga stallaget, vilket har gått bra och nu är testerna i full gång. Vi jobbar också med att sätta vår nya organisation och att rekrytera ny kompetens till nyckelroller som ska fortsätta utveckla morgondagens logistik tillsammans med oss. Vi börjar bli redo för uppstart och ser fram emot att komma i gång, säger Sema Söderhäll.

Det nya centrallagret ska möjliggöra snabbare och effektivare leveranser för både e-handeln och varuhusen och är planerad att invigas under andra kvartalet 2022. 

– Vår nya lagerlösning är integrerad med ett flöde för både varuhus och e-handel som gör att vi blir mer flexibla och effektiva i att driva båda dessa affärer. Vi ska skapa marknadens mest attraktiva kundupplevelse både för våra e-handels- och varuhuskunder. 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ÅhlénsLager

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev