torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Adlibris-chefens nya jobb – blir vd för mediejättarnas e-handelssatsning

Publicerad: 26 mars 2021, 09:34

Mediajättarna Bonnier och Schibsted bilder ett gemensamt bolag för distributionslösningar inom e-handeln. Nu har Aldibris operativa chef Niklas Hydén rekryterats för att leda satsningen.

Ämnen i artikeln:

AdlibrisRekrytering

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Sweship är namnet på det nya bolaget som mediejättarna sjösatt. Tanken är att det ska bistå e-handeln med effektiva leveranslösningar till de svenska hushållen. Ambitionen är att hitta nya vägar för att nå hela vägen hem till kunden.

Niklas Hydén har rekryterats som vd för bolaget. Han kommer närmast från Adlibris där han varit operativ chef. Han har även fungerat som tillförordnad vd under en period.

– Det är otroligt spännande och kul att ta detta steg. Jag ser fram emot att starta igång bolaget tillsammans med Schibsted och Bonnier och att utveckla det därifrån med blivande kollegor och partners. Att driva utvecklingen att nå hela vägen fram till människor genom nya lösningar är en svårslagen möjlighet jag fått, säger han i en kommentar.

Han har tidigare arbetet med affärsutveckling inom Bonnier och innan dess var han senior manager på Accenture.

– Jag är glad att Niklas tackat ja till att axla ansvaret för Sweship. Niklas stora erfarenhet från e-handelssektorn, i kombination med hans många år inom Bonnier-koncernen, gör honom synnerligen lämpad för uppdraget. Niklas driv och energi kommer ta Sweship långt, säger Bonnier News vd Anders Eriksson i en kommentar.

Niklas Hydén börjar sitt nya jobb i mitten av april.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev