Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Väla låter julpaketen göra skillnad – och skapar extrajobb för unga

Publicerad: 13 december 2019, 14:18

Från lucia till lilljulafton kan julklappshandlare på Väla köpcentrum få hjälp med paketinslagningen och samtidigt bidra till välgörenhet. Samtidigt ger paketen jobb till elva skolungdomar.


Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Paketinslagning för välgörenhet är en mångårig jultradition på Väla köpcentrum, i Helsingborg. Intäkterna från verksamheten skänks till en god sak. I år går intäkterna till Barncancerfonden genom Team Rynkeby – God Morgon Helsingborg.

– Julen handlar om gemenskap och att ge gåvor är en viktig del. Vi på Väla vill bidra på de sätt vi kan och med paketinslagningen hjälper vi kunderna, vi hjälper unga få arbete och vi hjälper Barncancerfonden genom Team Rynkeby – God Morgon Helsingborg, säger Ulrika Nordström, marknadschef på Väla.

Enligt Svensk Handels julhandelsrapport ger julkommersen sammanlagt 10 000-15 000 extra jobbtillfällen. För att möta ett ökat kundtryck tar nästan var femte handlare in extrapersonal och för många unga är det här ett sätt att få in foten på arbetsmarknaden.

För femte året i rad bemannas inslagningsdisken på Väla köpcentrum av kreatörer från Helsingborgsföretaget Ung Bemanning Sverige AB som sedan start drivits av den 21-åriga entreprenören Cassandra Ibrik.

– I år har vi elva ungdomar på plats på Väla. Vi rekryterar på Helsingborgs gymnasieskolor och över 50 sökte i år, berättar hon.

Den som lämnar in en klapp för inslagning kan förvänta sig toppklass, lovar hon.

– Vi höll ett litet paketinslagningstest som en del i rekryteringen, vi vill ju erbjuda riktigt fina och kreativa paket. Jag brukar vara med själv varje år och har slagit in allt från skidor till stora medicinbollar. Det finns inga begränsningar, vi försöker hitta lösningar på allt.

Läs mer: Så mycket pengar spenderar svenskarna på julklappar i år – allt fler handlar online

Marie Hillblom

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev