Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Trots svajig konjunktur – Jula storsatsar på nya varuhus: ”Tror på fortsatt tillväxt”

Publicerad: 24 oktober 2019, 08:25

Foto: Jamin Pirnia

Tio nyöppningar och två varuhusflyttar. Så ser Julas plan ut för 2020. ”Vi är starka och ska ta marknadsandelar i en lågkonjunktur”, säger Julas vd Joachim Frykberg.


Ämnen i artikeln:

VaruhusJulaExpansion

Jula firar sitt 40-årsjubileum i år och konstaterar i ett pressemeddelande att det knappast är en 40-åring som ligger på latsidan.

Under jubileumsåret har Jula haft en stark försäljning. I juni och juli sattes försäljningsrekord med en omsättning på över 1,5 miljarder koronor, uppger kedjan.

– Vi tror på fortsatt tillväxt på samtliga marknader, inte minst i Polen som är vår tillväxtmarknad, säger Joachim Frykberg i ett pressmeddelande.

Och trots ett läge där konjunkturen bedöms vara på avmattning går Jula mot 2020 med ambitionen att satsa.

Under kommande år öppnar Jula tio nya varuhus i Sverige, Norge och Polen.  Dessa läggs till dagens 101 fysiska varuhus fördelade på 54 i Sverige, 34 i Norge och 13 i Polen.

– Vi tror starkt på konceptet med varuhus i kombination med e-handel, säger Julas ägare Karl-Johan Blank och hyllar kedjans personal och sortiment.

De nya varuhusen kommer att generera drygt 300 nya tjänster, uppger Jula.

– Med varje nytt varuhus skapas cirka 2,5 tjänster på centrallagret i Skara för att kunna möta expansion och efterfrågan, säger Karl-Johan Blank och ser därmed en utökad personalstyrka även i Skara i och med varuhusöppningarna.

Jula kommer också att flytta varuhusen i Häggvik och Arninge under 2020.

Marie Hillblom

Ämnen i artikeln:

VaruhusJulaExpansion

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev