torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Tapp för Clas Ohlson i januari: ”Präglades av fortsatt allvarligt läge”

Publicerad: 15 februari 2021, 06:17

Pandemin och effekterna av den påverkade Clas Ohlsons försäljning negativt i januari. ”När Oslo samt flertalet närliggande kommuner införde skarpare restriktioner i slutet av månaden var vi för första gången tvingade att tillfälligt stänga butiker”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Ämnen i artikeln:

VaruhusClas OhlsonGalleria

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Nya Clas Ohlson-bossen på plats: ”Det blir verkligen att hoppa på mitt i farten”

Clas Ohlson sålde för 568 miljoner kronor i januari, en minskning med nio procent jämfört med samma period i fjol.

Mätt på jämförbara enheter sjönk försäljningen med fyra procent. 31 januari hade kedjan 228 butiker, vilket är två färre än vid samma tidpunkt i fjol.

– Januariförsäljningen präglades i stor grad av ett fortsatt allvarligt läge på våra försäljningsmarknader med nya myndighetsåtgärder för att minska smittspridningen. När Oslo samt flertalet närliggande kommuner införde skarpare restriktioner i slutet av månaden var vi för första gången under pandemin tvingade att tillfälligt stänga butiker, säger Kristofer Tonström i en kommentar.

Fokus har i stället legat online samt på en god kostnadskontroll.

I Osloområdet agerade Clas Ohlson snabbt och möjliggjorde för hämtning av beställda produkter utanför de stängda butikerna, berättar Kristofer Tonström.

– Vår onlineförsäljning ökade under perioden med 76 procent efter en god utveckling på i synnerhet den svenska marknaden.

Hittills under det brutna räkenskapsåret, januari–maj, har Clas Ohlsons försäljning sjunkit med fem procent. Mätt på jämförbara enheter var den oförändrad. Online har bolaget sett en tillväxt på 50 procent.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev