Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Stort intresse i Malmö – nu släpper Cdon in cityhandlare i Göteborg också

Publicerad: 13 maj 2020, 07:26

Intresset från Malmöbutikerna har varit stort. Nu inleder Cdon och Innerstaden Göteborg ett liknande samarbete vilket innebär att mindre butiker erbjuds sälja sina produkter gratis på marknadsplatsen.


Ämnen i artikeln:

VaruhusE-handelCdonMarknadsplatsCorona

– Flera butiksägare i Göteborgs innerstad märker av att kunder i större utsträckning håller sig hemma och konsumerar via digitala lösningar. Många lokala handlare har utöver den fysiska butiken även utvecklat en digital närvaro. Och nu när kundflödet snabbt förändras på grund av virusutbrottet behövs fler lösningar. Vi är nu glada över att vi hittat ytterligare en försäljningskanal för våra medlemmar, säger Lena Dalerup på Innerstaden Göteborg.

Från och med i dag erbjuds mindre butiker i nätverket att sälja sina produkter utan kostnad hos Cdon under maj och juni utan några krav på att binda sig för en längre tid.

Cdon tillsätter också extra resurser som ska hjälpa dem att ställa om till digital handel.

– På Cdon är vi måna om den lokala mångfalden och vi vill hjälpa så många vi kan att trygga sin försäljning via vår handelsplats online. Vi hoppas att vårt initiativ ska stödja butiksägare i Göteborgs innerstad under denna tuffa period, säger vd Kristoffer Väliharju.

I april inleddes ett liknande samarbete med Malmö City. Där har intresset från butikerna varit stort, enligt Cdon.

– Det har varit extremt tufft för oss som har mindre butiker i city. Jag säljer ekologiska hudvårdsprodukter och wellnessprodukter och brukar ha en bra tillströmning av kunder men när viruset slog till har det tagit helt stopp. Jag är tacksam för stödet jag har fått och att jag nu kan sälja via Cdon online kommer att vara avgörande för att vi ska finnas kvar när detta är över, säger Magnhild Åsmundhavn som driver Organic Beauty, en av de butiker i centrala Malmö som anslutit sig.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev