Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Stockmann illa ute och tvingas rekonstruera – Lindex berörs inte

Publicerad: 6 april 2020, 06:29

Stockmann är illa ute och ansöker om företagssaneringsförfarande, en form av rekonstruktion. Dotterbolaget Lindex berörs emellertid inte av åtgärden.


Ämnen i artikeln:

ModeVaruhusLindexStockmann

– Att våra ägare Stockmann idag har ansökt om företagssaneringsförfarande påverkar inte Lindex verksamhet. Lindex är ett dotterbolag med en oberoende och stabil verksamhet, säger vd Susanne Ehnbåge i en kommentar.

Stockmann skriver i ett pressmeddelande att antalet kunder till varuhusen minskat kraftig sedan coronakrisen bröt ut på allvar.

Även om man ser en tillväxt online, både för den egna e-handeln och för Lindex, så räcker det inte för att möta försäljningstappet i de fysiska varuhusen till följd av färre kunder.

Nu ansöker Stockmann om företagssaneringsförfarande hemma i Finland, en sorts rekonstruktion.

– På grund av coronaepidemin är vi tyvärr i en situation i vilken vi är tvungna att söka nya vägar för att föra Stockmannkoncernen framåt. Vår främsta målsättning är nu att trygga bolagets verksamhetsförutsättningar och behålla arbetsplatserna, säger vd Jari Latvanen i en kommentar.

Dotterbolagen, det vill säga varuhusverksamheten i Baltikum samt Lindex berörs inte av åtgärden.

– Coronaviruset och dess effekter har påverkat retailbranschen markant och oss som företag. Men vi ser i denna extraordinära situation att tillväxten online har förstärkts ytterligare och våra strategiska satsningar inom den digitala utvecklingen fortlöper, säger Susanne Ehnbåge om situationen för Lindex.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeVaruhusLindexStockmann

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev