Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Så ska Väla förbli en smittsäker miljö i sommar: ”Förväntad ökning”

Publicerad: 29 juni 2020, 11:50

Väla utanför Helsingborg rustar för att kunna erbjuda sina besökare en smittsäker miljö i sommar. Sju sommarvärdar har anställts vars främsta uppgift är att motverka trängsel.


Ämnen i artikeln:

Corona

– Inför den stundande semesterperioden, och en förväntad ökning i antalet människor som besöker nordvästra Skåne, har vi beslutat om ytterligare åtgärder för att erbjuda en så trygg och smittsäker miljö som möjligt på Väla, säger centrumchefen Niklas Blonér.

Tilläggas ska att Väla redan under våren arbetet med ett hundratal åtgärder för att minska smittspridningen.

Men när svenskarna ska semestra på hemmaplan i högre grad än tidigare finns en riska för att fler besöker köpcentrumen runt om i landet.

– Som fastighetsägare har vi ett ansvar mot våra hyresgäster och deras medarbetare samt mot alla våra besökare. Men vi har också ett ansvar i samhället i stort att göra vad vi kan för att minska vidare smittspridning av coronaviruset, säger Niklas Blonér.

Sju sommarvärdar har anställts. Deras uppgift blir dels att påminna besökarna om att hålla avstånd till varandra, dels ska de reglera antalet besökare via entréerna om trycket blir för hårt.

Utöver det har fler sittplatser skapats i anslutning till restaurangtorget genom att ett tält satts upp.

Torget har just nu 300 sittplatser färre för än normalt för att trängsel ska undvikas.

– Vi kommer även att installera en toalettvagn av premiummodell. Syftet där är att avlasta våra vanliga toaletter och sprida ut våra besökare på fler platser på centrumet, säger Niklas Blonér.

Han säger att det handlar om att jobba förebyggande.

– I nuläget är det svårt att sia om hur besöksläget kommer att se ut för oss under sommaren, men vi vill arbeta förebyggande med den här frågan och säkra handelsplatsen så långt det är möjligt enligt myndigheternas rekommendationer.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev