torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Så mycket växte Ellos Group i fjol: ”Välkomnat ett stort antal nya kunder”

Publicerad: 1 mars 2021, 06:36

Ellos Group ökade försäljningen med 18 procent 2020. ”Under året har vi välkomnat ett stort antal nya kunder”, säger Paul Lembrechts, vd för ägarbolaget FNG Nordic.

Ämnen i artikeln:

VaruhusEllosGalleriaEkonomi

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ellos Group avslutade året starkt. I sin delårsrapport skriver gruppen att tillväxten var fortsatt hög och omsättningen landade på 993,3 miljoner kronor.

Rörelseresultatet landade på 75,5 miljoner kronor.

Koncernen har visat tillväxt under varje kvartal under 2020.

– För helåret ökar försäljningen med 18%. Utvecklingen har under året varit väldigt stark i hemsegmentet, vilket vi har sett under en längre tid men under 2020 så har kategorien fått en extra skjuts av covid -19 pandemin vilken har fått många kunder att spendera mycket tid i hemmet. Även sport och elektronik har varit framgångsrika kategorier under året, säger Paul Lembrecht i en kommentar.

Däremot har försäljningen av mode påverkats negativt av pandemin då svenskarna inte har samma behov av att köpa nya kläder då fester och andra sociala aktiviteter uteblir.

– Under året har vi välkomnat ett stort antal nya kunder och bara under Black Week valde över 100 000 nya kunder att handla från något av våra varumärken, säger Paul Lembrecht.

Rörelseresultatet för helåret uppgick till 58 miljoner kronor.

– Då 2020 blev ett mycket framgångsrikt år fick samtliga anställda i december en extraordinär bonus på 5 000 kronor. Kostnaden för den här bonusen belastar resultatet i kvartal fyra, säger Paul Lembrecht.

Resultatet belastas också av investeringar samt av kostnader kopplat till problem inom moderkoncernen.

– FNG Nordic AB ingår i den belgiska FNG- koncernen och ett flertal av de belgiska och nederländska bolagen inom FNG-koncernen lämnade i juli in begäran om att försättas i konkurs. FNG Nordic AB och Ellos Group omfattas inte av dessa händelser. Som en följd av konkurserna kommer det tänkta inköpssamarbetet inte att kunna genomföras. Med anledning av detta gjorde koncernen en reservering om 158,6 miljoner kronor som motsvarar det förskott på varor och uppstartskostnad som betalades. . Detta belopp belastar rörelseresultatet men
behandlas som en post av engångskaraktär, säger Paul Lembrecht.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev