Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Rusta har smugit igång med e-handel: ”Ett snabbt projekt påeldat av coronaviruset”

Publicerad: 13 maj 2020, 05:32

Foto: Shutterstock

Rusta har smyglanserat e-handel som en följd av coronapandemin. ”Vi har tagit delar av vårt trädgårds- och sommarsortiment och lanserat det online”, säger e-handelschefen Per Wennerström.


Ämnen i artikeln:

VaruhusE-handelRustaLeveranserCorona

För tre veckor sedan började Rusta med e-handel, det avslöjar Ehandel.

– Det var lite av en smyglansering, om man ska vara helt ärlig. Det vi har gjort är att vi har tagit delar av vårt trädgårds- och sommarsortiment och lanserat det online, säger Per Wennerström till sajten.

Satsningen går under namnet Rusta Hembeställning. Kunden kan köpa produkterna online för att sedan få dem hemlevererade inom tre till sju dagar.

– Det var ett snabbt projekt som var lite påeldat av coronaviruset, vi ville erbjuda våra kunder att köpa delar av det här sortimentet trots pandemin. Det gick jättesnabbt. Det tog två veckor sen hade vi sajten uppe, säger Per Wennerström.

Han berättar att Rusta redan tidigare haft hembeställning för delar av sortimentet, då handlar det framför allt om trädgårdsprodukter. Då har emellertid kunden varit tvungen att komma till butiken för att göra beställningen.

– Det som vi nu har gjort är att vi har tagit det sortimentet som redan har en logistikstruktur för hembeställning och lagt det i en e-handel.

Satsningen ligger emellertid inte på Rustas egen hemsida, Rusta.com, utan på Hembeställning.rusta.com.

– Anledningen till att e-handeln är på en egen sida är för att tydliggöra för kunden vilka produkter som kan levereras hem

Intresset för hembeställningen har varit stort, enligt Per Wennerström.

– Så nu behöver vi sätta oss ner och analysera det som precis har hänt och se vad nästa steg kan bli. Så vi vet inte riktigt ännu vilken form det här kommer att ta. Vi är positivt överraskade.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev