Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Rekordmånga vill arbeta på Biltema i Eskilstuna: ”Slagit allt tidigare”

Publicerad: 26 oktober 2020, 13:57

Foto: Jamin Pirnia

2 500 har sökt jobb hos Biltema när kedjan etablerar sig i Eskilstuna. ”Det är bara att inse att vi har slagit alla tidigare ansökningsrekord”, säger marknadschef Johan Gerdevåg.


Ämnen i artikeln:

VaruhusBiltemaRekrytering

Läs mer: Biltema femdubblar ytan när trotjänaren får ny kostym: ”Ett jätteprojekt”

Våren 2021 öppnar Biltema ett varuhus i Eskilstuna.

Rekryteringen av personal har inletts.

– Nu har vi summerat första rundan för etableringen i Eskilstuna. Wow vilket intresse, det är över all förväntan, säger Johan Gerdevåg till Eskilstuna-Kuriren.

Över 2 500 personer har sökt 25–30 tjänster.

– Det är bara att inse att vi har slagit alla tidigare ansökningsrekord, trots att vi öppnat i storstäder som Stockholm, Göteborg och Oslo. När många vill arbeta hos oss vet vi att behovet av oss som butik finns i staden.

Nu inleds arbetat med att hitta rätt personer för tjänsterna.

– Vi gör en första gallring innan vi börjar med speedrekrytering, det vill säga ger alla de som är kvar chansen att få prata med oss. Vi brukar samla alla personer och träffa dem öga mot öga, men i och med coronapandemin blir det telefonsamtal denna gång, säger Johan Gerdevåg.

Han berättar att en stor utmaning för Biltema i rekryteringen är att det ryms åtta affärsområden plus kafé i ett och samma varuhus.

– Man måste ha olika kunskaper för att kunna hantera det, vi söker de med så bred kunskap som möjligt. Sen är det viktigt att få varuhuschefen på plats så att den får vara med och bygga sitt eget team. Vi är 99 procent klara och kommer presentera personen inom de närmaste dagarna eller veckan.

Läs mer: Fler varuhus för Biltema – redo i startblocken för att dra igång flera byggen

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

VaruhusBiltemaRekrytering

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev