Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Qliro redo att ta nästa steg för att göra Cdon självständigt – och siktar på börsnotering

Publicerad: 25 september 2020, 07:58

Qliro Group är redo att ta nästa steg för att göra Cdon till ett fristående bolag. Nu vill styrelsen att en extra bolagsstämma fattar beslut om att Cdons aktier delas ut till koncernens ägare inför en börsnotering.


Ämnen i artikeln:

VaruhusCdon

– Qliro Groups strategi har sedan en tid varit att driva de tre dotterbolagen självständigt. Med förslaget vill vi skapa tre självständiga noterade bolag som vart och ett fokuserar på sin kärnverksamhet. Vår bedömning är att detta skapar värde för våra aktieägare på sikt. Vi ser en notering som rätt väg för Cdon att ytterligare utveckla positionen som Nordens ledande lokala marknadsplats, säger Qliro Groups vd Mathias Pedersen.

Inför en extra bolagsstämma 26 oktober föreslår styrelsen att aktierna i det helägda dotterbolaget Cdon delas ut till aktieägarna i Qliro Group. Tanken är sedan att bolaget ska noteras på Nasdaq-börsen.

– Vår marknadsplats växer snabbt med en attraktiv och skalbar affärsmodell. Vi medarbetare på Cdon ser framemot den nya resan som ett självständigt bolag, säger vd Kristoffer Väliharju.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

VaruhusCdon

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev