Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Nya bostäder och kontor ska öka flödet av besökare till Liljeholmstorget

Publicerad: 26 januari 2021, 06:33

Citycon bygger bostäder och kontor intill gallerian Liljeholmstorget i Stockholm. ”Det kommer att öka flödet av besökare och skapa en ännu attraktivare plats”, säger utvecklingsdirektör Veronica Palmgren.


Det är ovanpå spårområdet vid Liljeholmstorget som Citycon planerar att bygga bostäder och kontor, direkt i anslutning till gallerian som bolaget redan äger och förvaltar.

Genom en överdäckning skapas 120 bostadsrätter, 3 000 arbetsplatser samt ett inglasat området med utrymme för olika upplevelser.

– Liljeholmen har ett fantastiskt läge ett stenkast från innerstaden. Tvärbanans och tunnelbanans nya sträckningar kommer att göra Liljeholmen till det självklara navet i det nya, södra Stockholm som nu växer fram, säger Veronica Palmgren.

Projektet, som går under namnet Re: Liljeholmen, väntas börja byggas 2023 och stå helt klart sex år senare.

– De nya ytorna kommer att integreras med den befintliga Liljeholmstorget galleria vilket kommer att öka flödet av besökare till galleria och skapa en ännu attraktivare plats. Med RE: Liljeholmen förverkligar vi vår vision att förvandla området till Stockholms mest inspirerande mötesplats, säger Veronica Palmgren.

I planerna ingår även att Vårdhuset, som ligger i anslutning till gallerian, kommer att renoveras och moderniseras.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev