Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Ny presentkortslösning på plats i Erikslund: ”Vi är extremt glada”

Publicerad: 17 december 2019, 13:37

Efter problemen med uteblivna betalningar avslutade Erikslunds Shopping Center samarbetet med  presentkortleverantören Cashcom. Nu finns en ny lösning på plats i form av leverantören EML Payments.


Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

I en rad artiklar har Market berättat om problemen hos presentkortleverantören Cashcom.

Efter upprepade uteblivna betalningar från företaget fick flera köpcentrum nog och avslutade samarbetet med Cashcom.

På Erikslund Shopping Center i Västerås slutade många butiker att ta emot presentkort från Cashcom i september och centrumägarna har sedan dess jobbat för att få till en ny löning.

Enligt Vestmanlads Läns Tidning har köpcentrumet nu skrivit avtal med en ny leverantör och det nya presentkorten började säljas i fredags.

– Våra presentkort är väldigt populära. Vi säljer mycket av dessa och framför allt inför julen. Därför är vi extremt glada att vi fått till det här med nya presentkort och att vi kan erbjuda de före julen, säger centrumchefen Josefin Hallencreutz till VLT.

Till skillnad från den gamla lösningen där handlarna fick ligga ute med pengar tills Cashcom betalade dem, fungerar det nya presentkortet så att pengarna vid köp går direkt till handlaren.

Cashom begärdes i konkurs av fastighetsbolaget Eurocommercial under hösten, men beviljades respit. Sedan dess har en rad köpcentrum, däribland City Örebro och Gran Samarkand i Växjö bytt leverantör.

Läs mer: Över en miljon i uteblivna betalningar – på måndag avgörs Cashcoms öde

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev