Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

NK köper verksamheten i Departments and Stores: ”Snabba på utvecklingen”

Publicerad: 27 januari 2021, 08:36

Nordiska Kompaniet förvärvar verksamheten i Departments and Stores från Retail and Brands. Förvärvet är en del i processen att skapa fristående dotterbolag i koncernen. ”Förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK”, säger vd Bo Wikare.


Ämnen i artikeln:

VaruhusRNBDepartments and Stores

Läs mer: Mikael Sydner: Ett ärrat RNB står fortfarande på benen – men vem vill köpa bolagen?

AB Nordiska Kompaniet förvärvar NK-verksamheten inom Departments and Stores Europe från Retail and Brands, enligt ett pressmedelande.

Förvärvet innebär att NK tar över varulagret, inventarierna och de tekniska systemen. Enligt pressmeddelandet erbjuds samtliga anställda fortsatt anställning.

– Förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK. Det handlar bland annat om utvecklingen av damplanen i Stockholm och Göteborg och lanseringen av avdelningarnas sortiment på NK:s e-handel. NK:s långsiktiga affärsstrategi, med fristående entreprenörer som driver avdelningarna, ligger fast och på sikt räknar vi med att andra entreprenörer kommer ta över de aktuella avdelningarna, säger Bo Wikare, vd för NK och vice vd för Hufvudstaden, i en kommentar.

Den förvärvade verksamheten kommer att drivas i ett helägt dotterbolag till NK och tillförordnad vd blir Lars Jungerth, nuvarande vd för Deparmtents and Stores Europe.

Köpeskillingen uppgår preliminärt till 58 miljoner kronor och tillträde av verksamheten sker den 3 februari.

Retail and Brands skriver i ett pressmeddelande att avyttringen av verksamheten i Departments and Stores till NK är en del i processen för att skapa fristående dotterbolag i koncernen för att slutligen avyttra dotterbolagen till lämpliga ägare.

– Den framgångsrika avyttringen av Departments and Stores verksamheter visar att rekonstruktionerna som genomfördes under 2020 har resulterat i verksamheter som är bättre rustade för framtiden. Trots att pandemin fortsätter att påverka detaljhandeln negativt så har vi skapat bolag som idag är effektivare och har större motståndskraft. Departments and Stores står på en stark grund för detaljhandeln i väldigt attraktiva avdelningar och e-handelsplattformen Man of a kind. Jag känner mig trygg i att NK blir ett bra hem för Departments and Stores verksamheter och önskar alla anställda lycka till, säger Kristian Lustin, vd för Retail and Brands.

Processer för att hitta lämpliga lösningar de återstående dotterbolagen fortgår, enligt pressmeddelandet.

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev