söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Med nya ägare i ryggen ska flygande tigern växa online: ”Redan framgångsrika”

Publicerad: 10 februari 2021, 13:13

Flying Tiger Copenhagen får ny ägare. Det danska investmentbolaget Treville köper bolaget. ”Det är ett starkt varumärke och koncept som uppskattas av kunder över hela världen”, säger Nikolaj Vejlsgaard, representant för de nya ägarna.

Ämnen i artikeln:

VaruhusFlying Tiger CopenhagenGalleria

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Rykten om att Flying Tiger Copenhagen skulle få en ny ägare har florerat ett tag.

Nu står det klart att grundaren Lennart Lajboschitz och svenska investmentbolaget EQT säljer verksamheten till Treville.

– På Flying Tiger Copenhagens vägnar vill jag tacka Lennart och EQT för att de som ansvarsfulla ägare följt med oss på en här utmanade resan, säger vd Martin Jermiin i en kommentar.

Under EQT:s ägarskap har Flying Tiger Copenhagen vuxit kraftigt och har i dag 900 butiker i 27 länder, bland annat i Sverige.

Sedan 2019 har emellertid fokus legat på konsolidering och befintlig verksamhet vilket resulterade i ett förbättrat resultat. Pandemin och effekterna av den har emellertid inneburit stora påfrestningar för Flying Tiger Copenhagen.

– Jag ser fram emot att samarbeta med våra nya ägare som har stor tilltro till hela organisationen, vårt varumärke och vår strategi, säger Martin Jermiin.

Fokus ligger fortsatt på att bygga ett starkt värderingsdrivet varumärke med bra produkter samt inspirerande butiker och där hållbarhet är en viktig ingrediens.

– Vi kommer att fortsätta förenkla våra arbetsprocesser inom hela verksamheten. Dessutom kommer vi att expandera vår onlineaffäre, där vi redan är mycket framgångsrika i Danmark och Sverige, säger Martin Jermiin.

Treville tror på varumärket Flying Tiger Copenhagen och på konceptet som de upplever som uppskattat av konsumenter runt om i världen.

– Efter några tuffa år för bolaget lyckades den nuvarande ledningen vända den negativa utvecklingen 2019 och Flying Tiger Copenhagen var på rätt spår när covid slog till. Vi är säkra på att ledningen och hela organisationen kommer att fortsätta den resan när världen öppnar upp igen, säger Nikolaj Vejlsgaar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev