måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Lotta Lyrå lämnar vd-rollen på Clas Ohlson – tar över nytt bolag

Publicerad: 4 juni 2020, 17:59

Lotta Lyrå lämnar Clas Ohlson. Efter tre år på vd-posten har hon nu fått ett jobb utanför handeln. ”Ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till”, säger hon.

Ämnen i artikeln:

VaruhusClas OhlsonGalleria

I morse kunde Market berätta att Clas Ohlsons Sverigechef Fredrik Uhrbom lämnar sitt uppdrag.

Under torsdagskvällen kom nästa tunga avhopp för bolaget då vd och koncernchef Lotta Lyrå meddelade sin avgång.

– Jag kan inte nog understryka vilken bra tid jag haft på Clas Ohlson. Jag är väldigt stolt över den förändringsresa som vi genomfört och är tacksam över att varje dag få arbeta med så varma och kompetenta medarbetare. Clas Ohlson är ett fantastiskt bolag med stora möjligheter och en spännande resa väntar, men jag har fått ett erbjudande om ett annat uppdrag som jag kände att jag inte kunde tacka nej till, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

Läs mer: Här ser Lyrå ljuset för Clas Ohlson

Den avgående vd:n, som i onsdags tvingades redovisa ett försäljningstapp på sex procent, hyllas för sina insatser av styrelseordförande Kenneth Bengtsson.

– Lotta Lyrå fick ett tydligt uppdrag att lägga i nästa växel för Clas Ohlson. Detaljhandelsmarknaden är i snabb förändring och bolaget har under Lottas ledning både utvecklat ett unikt kunderbjudande och en organisation som gör oss väl rustade att möta framtiden, säger han.

Lotta Lyrå blir kvar i rollen som vd och koncernchef fram till och med 4 december. Nu inleds jakten på en ersättare. Vad Lotta Lyrås nästa roll blir presenteras i morgon klockan 8.30.

Läs mer: Lyrå om försäljningstappet: Kommit relativt väl ut

Pontus Edman

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev