onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

I dag går NK online – coronapandemin har skyndat på satsningen

Publicerad: 16 september 2020, 06:35

NK lanserar e-handel tidigare än planerat. ” Genom det kan vi ge ökad service till befintliga kunder och får en möjlighet att nå ut till nya kunder”, säger vd Henrik Andreasson.

Ämnen i artikeln:

VaruhusNKGalleriaE-handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


NK, med varuhus i Stockholm och Göteborg, lanserar e-handel. Premiären sker i dag.

– Via en e-handelsplattform kan vi ge ökad service till befintliga kunder och får en möjlighet att nå ut till nya kunder. Vi vet att det finns ett stort intresse för NK:s utvalda sortiment runtom i Sverige och nu får vi chansen att välkomna alla till varuhuset, oavsett var de befinner sig, säger Henrik Andreasson i en kommentar.

Coronapandemin har påskyndat satsningen, därav kommer sortimentet inledningsvis att vara smalare än det i varuhusen för att sedan utökas stegvis.

Från och med i dag finns ett utvalt sortiment från NK Sport till försäljning online. Nästa vecka utökas det med produkter från Paul & Friends.

Under hösten kommer produkter från NK Herrekipering, NK Boutique, NK Internationella Designers och Stenströms Woman att adderas till sortimentet.

Målet är att alla NK-avdelningar ska finnas representerade i webbutiken och sortimentet kommer successivt att utökas under 2021.

Förutsättningarna för de olika aktörerna att börja sälja i nätbutiken skiljer sig åt. Det tvingas NK ta hänsyn till.

– För NK Sport är NK:s e-handel en fantastisk möjlighet och vi är väldigt glada över att kunna vara med från start. Vi har ett av Europas mest nytänkande sportkoncept och har ett sortiment där vi i stor utsträckning är helt ensamma på den svenska marknaden, säger grundaren Marc Nylander.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev