Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Hon ska leda NK Retail – sätter fokus på e-handeln

Publicerad: 30 mars 2021, 08:14

Susanne Ekendahl Weisten har utsetts till vd för NK Retail AB. Hon kommer närmast från rollen som bolagets operativa chef. ”En stark operativ ledare”, säger NK:s vd Bo Wikare.


Ämnen i artikeln:

VaruhusLedarskapNK

Läs mer: NK köper verksamheten i Departments and Stores: ”Snabba på utvecklingen”

Susanne Ekendahl Weisten har 25 års erfarenhet från retail där hon har haft roller som regionchef, försäljningsdirektör och nu närmast varit chief operating officer på NK Retail.

Utöver två längre perioder hos Departments & Stores har Susanne bland annat arbetat för Filippa K, JC, Guldfynd och Skopunkten.

– Vi är många på NK som känner Susanne Ekendahl Weisten väl från hennes år på Departments & Stores och som vet vilken god ledare hon är samt vilken bred och djup kunskap hon har av att bedriva retail. I den fas NK Retail nu befinner sig behövs en stark operativ ledare som Susanne, och jag är glad över att hon valt att ta sig an denna nya utmaning, säger Bo Wikare i en kommentar.

Susanne Ekendahl Weisten tillträder den 1 april.

– Jag ser fram emot att som vd arbeta operativt och fokuserat med bland annat utvecklingen av våra koncept där nya modeavdelningar på damplanen i Stockholm och Göteborg är prioriterade. Ett annat fokus är den fortsatta utrullningen av vårt sortiment på NK:s e-handel, säger hon.

I samband med att Susanne Ekendahl Weisten tillträder som vd lämnar den tidigare tillförordnade vd:n Lars Jungerth bolaget.

NK Retail AB driver cirka 40 avdelningar på NK Stockholm och NK Göteborg, vilket utgör cirka 25 procent av det totala antalet avdelningar på varuhusen.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

VaruhusLedarskapNK

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev