tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Hemtex fördubblar ytan – när centrumet stuvar om för att göra plats för mer handel

Publicerad: 25 november 2022, 07:01

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Daniel Norman

Flera omflyttningar sker i Lidingö Centrum. Det skapar möjligheter för Hemtex att dubblera sin yta.

Ämnen i artikeln:

HemtexGalleria

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I början av nästa år sker stora förändringar i Lidingö Centrum. Flera hyresgäster flyttar till nya lokaler samtidigt som den totala ytan för butikslokaler utökas. 

En av dem som dragit vinstlotten är Hemtex. De tar över Handelsbankens tidigare lokaler och fördubblar därmed butiksytan, från 250 kvadratmeter till 500 kvadratmeter. Genom satsningen kan butiken bredda sortimentet. 

Hemtex väntas vara på plats i sina nya lokaler till sommaren. Först ska banklokalerna omvandlas till butiksyta med ett nytt entréparti och större skyltfönster. 

Handelsbanken å sin sida flyttar till det gamla bibliotekshuset i Lidingö centrum, granne med Apotek Hjärtat samt Elon Ljud & Bild. 

Lidingö centrum. Foto: Pressbild

Hemtex nuvarande lokaler kommer att hyras ut till ny aktör. Målet från fastighetsägaren är att addera något som i dag inte redan finns i centrumet. 

– Det går bra för Lidingö Centrum och våra hyresgäster och det finns en efterfrågan från Lidingöborna om ett breddat erbjudande inom handel. De förändringar som görs i början av nästa år innebär att vi utökar ytan för butikslokaler samtidigt som vi förbättrar förutsättningarna för och tillgängligheten till service, tjänster och sjukvård, säger Erika Lundström, som är ansvarig för Lidingö Centrum hos Grosvenor. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev