Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Här stänger Åhléns ytterligare varuhus – nöjer sig med ett på orten

Publicerad: 7 september 2020, 05:26

Åhléns stänger sitt varuhus i centrala Helsingborg. ”Vi har två varuhus närliggande varandra och vår bedömning är att vi har bättre förutsättningar för lönsamhet i Väla framåt”, säger PR- och kommunikationschef Weronica Nilsson.


Ämnen i artikeln:

VaruhusÅhléns

Åhléns stänger varuhuset på Kullagatan i centrala Helsingborg.

– Hela detaljhandeln är under förändring med nya sätt att handla och en ökad e-handel som påverkar. Vi ställer höga krav på alla våra varuhus vad gäller läge, kundunderlag och lönsamhet och beslutet om nedläggning är fattat utifrån en helhetsbedömning, säger Weronica Nilsson till Helsingborgs-Dagblad och fortsätter:

– Vi har två varuhus närliggande varandra, på Kullagatan och i Väla, och vår bedömning är att vi har bättre förutsättningar för lönsamhet i Väla framåt och väljer därför att stänga vårt varuhus på Kullagatan.

Verksamheten kommer att avvecklas i slutet av året eller i början av nästa.

– Självklart skall vi stötta vår personal på bästa sätt. Uppsagda medarbetare omfattas av omställningsförsäkringen TSL och TRR, vars huvuduppgift är att hjälpa uppsagda till ett nytt jobb. Vi hoppas kunna ge berörda medarbetare möjlighet att arbeta på övriga Åhléns i Region Syd, säger Weronica Nilsson.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

VaruhusÅhléns

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev