Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Här skrotar Ikea planerna på en större galleria: ”Inte det marknaden efterfrågar”

Publicerad: 6 maj 2020, 09:52

Det blir ingen utbyggnad av gallerian bredvid Ikea-varuhuset på Tornby handelsplats i Linköping. Ikea-ägda Ingka Centres har skrotat planerna.


Ämnen i artikeln:

Expansion

– Efter noggrann övervägning har vi nu valt att inte gå vidare med projektet och arbetet med detaljplanen läggs därför ner. Vårt fokus kommer nu istället att gå mot att utveckla och uppdatera det befintliga shoppingcentret I-huset till att bli en ännu bättre mötesplats för våra kunder och hyresgäster, säger centrumchefen Jessica Lundmark till Östgöta Correspondenten.

För fem år sedan började planerna på en utbyggnad av I-huset ta form. 2015 fanns till och med planer på att fördubbla gallerians yta.

– Det är den väldigt stora expansionen man såg framför sig som inte blir av, säger Linköpings kommunalråd Muharrem Demirok, C, till tidningen.

– Det är en annan tid just nu, det är inte det marknaden efterfrågar. Många stora kedjor hade det tufft redan innan corona, och att i det här läget gå ut med en jättesatsning samtidigt som andra står med tomma lokaler kan bli svårt, fortsätter han.

Läs mer: Här är de fem största köpcentrumprojekten i Sverige just nu

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Expansion

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev