lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Han levererar ny larmlösning till utsatt galleria i Örebro

Publicerad: 9 mars 2018, 12:18

Ett nytt sätt att arbeta tillsammans mot otrygghet och stök är igång i gallerian Hållstugan i Örebro. Och kostnaderna för ordningsvakter har kunnat sänkas rejält.

Ämnen i artikeln:

GalleriaArbetsmiljö

Trygve Connect Shops heter konceptet där butiksanställda och andra aktörer, som fastighetsägaren eller ett vaktbolag, larmar eller varnar varandra vid behov. Larmen går direkt till anslutna personers mobiler.

I Hållstugan i centrala Örebro har Tygve Connect Shops varit i drift sedan i december. Och Lars Mattsson, säkerhetsansvarig i den största butiken i gallerian Willys Hemma, är positiv.
– Tidigare gick jag en runda med jämna mellanrum för att kolla. Nu är det istället är 30 personer som observerar vad som händer, säger han.
Om en anställd i någon butik lägger märke till att det verkar vara stök på gång kan hon eller han lägga ett meddelande om detta. Antingen för att bara uppmärksamma andra på vad som händer eller för att få hjälp.

Men Lars Mattsson påpekar noga att den tekniska lösningen i sig själv inte åstadkommer någonting.  Det hänger på de inblandades möjligheter och vilja att agera.
Willys personal har genom butikens storlek större möjligheter än de andra att rycka ut vid olika intermezzon. För de som till exempel jobbar ensamma i en mindre butik är det svårare.
– Men de kan bidra i alla fall. De ser ju vad som händer och man ska vara glad för varje iakttagelse.
Och ett handfast resultat av den nya ordningen är att gallerian inte behövt ha ordningsvakter på plats i samma utsträckning den här vintern som tidigare år.

Per Källgården är vd för leverantören Trygve. Upplägget som riktar sig till handeln är ganska nytt och finns ännu bara på tre orter i Sverige - förutom i Örebro, i Sigtuna och i Gamla stan i Stockholm.
– Det här är ett kostnadseffektivt sätt att möta ett vanligt problem, säger han.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om detaljhandeln
Nyhetsbrev som ger dig full koll på alla branschnyheter

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 3 195 kr ex. moms (ord. pris 3 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev