Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Gustaf Öhrn lämnar Åhléns – hon tar över vd-posten: ”Kraftfull ledare”

Publicerad: 26 juni 2020, 07:27

Gustaf Öhrn lämnar Åhléns. 1 september efterträds han av Annica Hagen som vd för varuhuskedjan.


Ämnen i artikeln:

VaruhusÅhléns

Gustaf Öhrn kliver av vd-posten för Åhléns 31 augusti.

– När jag lämnar över stafettpinnen till Annica den sista augusti kommer jag att ha haft drygt fyra extremt händelserika år på Åhléns. Även om stora utmaningar kvarstår är jag stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans, som bland annat resulterat i en enorm kulturförflyttning där vi har tagit gigantiska digitala kliv och lanserat många nya spännande initiativ för framtiden, säger han i en kommentar.

Han kommer fortsatt vara knuten till ägarbolaget Axel Johnson. I vilken roll framgår inte av pressmeddelandet.

Annica Hagen kommer närmast från rollen som Sverigechef samt EVP Brand Portfolio & Innovation på kökskoncernen Nobia

Innan dess har hon haft ledande roller inom bland annat The Absolut Company och Electrolux med fokus på innovation, kundinsikt och produktutveckling.

– Att leda utvecklingen av ett av Sveriges mest välkända och uppskattade varumärken, på en marknad med snabb strukturell förändring och stenhård konkurrens, är en oemotståndlig utmaning. Utifrån min bakgrund med fokus på att utveckla konsumenterbjudanden i olika branscher, ser jag fram emot att tillsammans med mina blivande kollegor fortsätta att driva på Åhléns omställning, säger hon.

Mia Brunell Livfors, vd Axel Johnson, är nöjd med rekryteringen.

– I ett läge där Åhléns ytterligare ska accelerera sin omställning från varuhuskedja till ett bredare erbjudande med fokus på ökad e-handel, för att under de närmaste åren förbättra lönsamheten, är jag övertygad om att Annica Hagen är rätt person för vd-jobbet. Annica har en kombination av ett kraftfullt och inkluderande ledarskap och en expertis inom innovation och utveckling av kunderbjudanden, som kommer att vara mycket värdefull för Åhléns.

Samtidigt är hon glad över att Gustaf Öhrn stannar inom koncernen.

– Under Gustaf Öhrns ledning har flera viktiga steg tagits, med start av e-handel, transformation till marknadsplats och lansering av helt nya erbjudanden, och jag är glad över att Gustaf även framöver kommer att vara knuten till Axel Johnson så att vi även fortsatt kommer att kunna dra nytta av hans djupa branschkunnande.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

VaruhusÅhléns

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev