lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Gränbystaden firar 50 år – så ska området fortsätta växa

Publicerad: 13 oktober 2021, 13:28

Gränbystaden i Uppsala firar 50 år med en utställning. Foto: Alric Ljunghager

Gränbystaden i Uppsala fyller 50 år och firar med en utställning i köpcentrumet. Nu planeras det för fler bostäder och arbetsplatser i området. ”Gränbystaden är ett av våra mest prioriterade områden och legat i framkant under 50 år”, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Ämnen i artikeln:

GalleriaFastighetsägare

JF


I oktober 1971 öppnade Gränby Centrum i Uppsala. I dag fyller Gränbystaden 50 år. I samband med firandet öppnar utställningen ”Från 70-tal till framtidsstad”. Utställningen innehåller bland annat en mix av Gränby-kuriosa och populärkultur genom årtiondena, skriver fastighetsägaren Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.

Handelsplatsen har i dag nästan 10 miljoner besökare om året och Atrium Ljungberg samverkar nu med Uppsala kommun för att Gränbystaden ska bli en av fem stadsnoder i Uppsala. Inom de närmaste tio åren planerar de att bygga 700 nya bostäder och arbetsplatser för 2000 personer i området. 

– Gränbystaden är ett av våra mest prioriterade områden och har legat i framkant under 50 år. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av en urban, spännande stadsdel. Under sommaren har vi byggstartat vårt första bostadsrättsprojekt och vi planerar att tillföra ännu fler bostäder och kontor. Närheten i en tät och attraktiv stadsdel innebär hållbarhetsvinster i form av korta transportsavstånd och goda möjligheter till en delningsekonomi, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, i en kommentar. 

LÄS MER: Gallerian fyller 45 – och har en plan för att leva i 45 år till: ”Måste vara ärliga om vilka som haft det tuffast” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev