Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Gekås förvärvar anrik butik – och flyttar in den i varuhuset

Publicerad: 17 december 2020, 14:58

Gekås köper butiken Sko-Boo, som också ligger i Ullared. 2022 flyttar den i i varuhuset och blir en skoavdelning på 2 500 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SkorVaruhusGekås

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi arbetar med kundfokus som ständigt ledord och just prisvärda skor har varit särskilt efterfrågat bland Gekås kunder under många år. Att vi nu blir majoritetsägare i Sko-Boo, som är ett anrikt företag med lång tradition av skoförsäljning i Ullared, känns fantastiskt bra, säger vd Boris Lennerhov.

Bo Carlsson öppnade Skoo-Boo 1969, granne med lågprisbutiken Firma Ge-Kås som öppnat sex år tidigare.

– Gekås grundare Göran Karlsson och Bo var goda vänner och hade redan från starten ett ”gentlemen's agreement” att inte konkurrera med varandras verksamheter. Det är anledningen till att det har dröjt nästan 60 år för oss att ta in skor i varuhusets sortiment, berättar Boris Lennerhov.

Under 2021 är Sko-Boo kvar i nuvarande lokaler i Ullared. 2022 flyttar butiken in på ett eget våningsplan i varuhuset.

Med sina 2 500 kvadratmeter blir det Sveriges enskilt största skobutik. Ytan är till exempel dubbelt så stor som Sko-Boos nuvarande.

– Vi kommer att erbjuda ett ännu bredare sortiment med skor för både dam, herr och barn. Precis som på varuhusets övriga avdelningar satsar vi på bra kvalitet till absolut bästa pris och flera välkända varumärken, säger Boris Lennerhov.

Sko-Boos nuvarande ägare Jörgen Carlsson blir kvar som minoritetsägare med en ägarandel på 30 procent.

Han blir dessutom blir han vid i det nybildade ägarbolaget och kommer att vara med och utveckla den nya skoavdelningen hos Gekås.

– Alla duktiga medarbetare från Sko-Boo stannar kvar i verksamheten och tillsammans kan vi skapa ett extremt bra utbud som lockar ännu fler besökare till Ullared, säger Jörgen Carlsson.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev