fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Gallerian vinner pris som årets kommersiella plats: ”Naturligtvis väldigt hedrande”

Publicerad: 20 april 2023, 12:58

Foto: Pressbild

Under onsdagskvällen hölls årets upplaga av NCSC Awards, där branschens mest framgångsrika, innovativa och kreativa insatser lyfts fram. Gallerian i Stockholm kunde efter kvällen se sig som segrare av prestigefullt pris.

Ämnen i artikeln:

IkeaGalleria

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Galan NCSC Awards utser varje år framgångsrika, innovativa och kreativa insatser i branschen, där vinnarna utses av en expertjury.

LÄS OCKSÅ: Lista: Här är länen där man handlar mest på nätet – och det köper konsumenterna

En av kategorierna är Commercial Space of the Year och i årets upplaga kammade köpcentrumet Gallerian hem förstaplatsen i kategorin. Bland annat hyllades köpcentrumet som ”den självklara mittpunkten i staden”.

– Det är fantastiskt kul att vinna och vi är oerhört stolta. Att i det här sammanhanget få ett erkännande som en kommersiell framgång är naturligtvis väldigt hedrande. De senaste åren har vi jobbat hårt med utvecklingen av både platsen, varumärket och utbudet så vi är otroligt glada att arbetet uppmärksammas, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian, i ett uttalande.

I pressmeddelandet går även att läsa att Gallerian upplevt en ökning i både besökare och omsättning under det senaste året. En av anledningarna till ökningen är välkomnandet av det nya Ikea-varuhuset som öppnade vid midsommar ifjol.

Vinsten innebär att Gallerian kommer att representera Sverige i i den nordiska finalen av tävlingen.

– Vi ser fram emot att representera Sverige och tror att Gallerians kommersiella framgång kommer stå sig bra även bland sina nordiska konkurrenter, säger Cecilia Åkesson i en kommentar.

Motiveringen till Gallerians förstaplats:

”Genom ett långsiktigt och konsekvent förändringsarbete har denna svenska handelsikon förvandlats från en alldaglig plats för handel till en inspirerande och nyskapande plats för shopping, arbete, mat, möten och urbant stadsliv. Som den självklara mittpunkten i staden har detta stadsutvecklingsprojekt konsekvent och över tid förvandlat både insida och utsida till någonting nytt och inspirerande. Man har skapat en mix av hyresgäster där starka breda varumärken blandas med ikoniska företag i ett ömsesidigt utbyte. Slutprodukten är estetiskt tilltalande där ute möter inne i en sömlös och sofistikerad arkitektur med tydliga platser för aktiviteter och möten vilket ger en levande kvarter under dygnets alla timmar. Det konsekventa förändringsarbetet där alla delar samverkar har skapat en ny plats som väl anpassad i tiden och som uppmärksamt följer utvecklingen men som också leder den.”

LÄS OCKSÅ: Nu slår Ica tillbaka mot Jens Nylander: ”Han försöker ge en felaktig bild”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev