lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Gallerian utsedd till Nordens bästa handelsplats

Publicerad: 26 maj 2023, 11:35

Ercan Okur (MK Illumination Sweden), Charles Larsson, (RetailEx och juryns ordförande), Kenneth Jävervall, Linnea Håkansson, Janet Dahlqvist, Sandra Vannequé och Cecilia Åkesson (AMF Fastigheter/Gallerian).

Foto: Pressbild/Gallerian

Efter vinst i NCSC Awards blev Gallerian Sveriges bidrag i den nordiska finalen. Under torsdagskvällen blev det klart att Gallerian även kan titulera sig som Nordens bästa handelsplats.

Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnGalleria

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Boris Lennerhovs dystra ord: ”Märkte på honom att det var något som tog emot”

Det var i mitten av april som Gallerian i centrala Stockholm blev utsedd till årets kommersiella plats på årets NCSC Awards. Vinsten gav handelsplatsen äran att representera Sverige i den nordiska finalen.

Den galan hölls under torsdagskvällen på Münchenbryggeriet, och Gallerians initiativ kopplade till butiker, restauranger, möten och arbetsliv räckte hela vägen till vinst även där.

– Jag är otroligt stolt och glad över att Gallerian får den här utmärkelsen även på nordisk nivå. Det är ett erkännande och ett kvitto på att utvecklingen vi gjort de senaste åren har lett till att vi nått vår vision - att skapa en mötesplats full av liv och puls där människor vill vara. Vi är många som dagligen bidrar till att göra Gallerian till den självklara shoppingdestinationen i Stockholm city och jag kan inte nog tacka mitt team för deras engagemang och hårda arbete, säger Gallerians centrumchef Cecilia Åkesson i en kommentar.

Tävlingen hålls för att årligen utse retailbranschens mest framgångsrika, innovativa och kreativa insatser.

Sedan öppningen av Ikeas cityvaruhus vid midsommar ifjol, samt andra etableringar, har både Gallerians omsättning och besöksantal ökat.

– Gallerian är framtidens kommersiella plats. Den har allt som gör att besökaren vill vara där: relevans, innovation, story telling. Ett föredöme och inspiration för hela branschen i Norden, säger Kajsa Hernell, vd på NCSC.

Motiveringen i sin helhet:

"Som en fågel Fenix har denna handelsplats stigit från en genomsnittlig till en inspirerande och innovativ plats för shopping, restauranger, arbete, möten och stadsliv. Detta citycentrum har fått en uppdaterad mix av hyresgäster där starka varumärken och specialiserade butiker samarbetar med ikoniska företag. Utsidan möter insidan sömlöst genom en genomtänkt och tidlös arkitektur med platser för aktiviteter och möten, vilket ger ett livligt kvarter dygnet runt. Integreringen i stadsstrukturen har fått återverkningar för hela stadens centrumutveckling och tidigare eftersatta platser har fått en ny funktion och ett nytt liv. Den fula ankungen har blivit en svan.”

LÄS OCKSÅ: Jysk lättar inte på gasen – här gör kedjan stora investeringar i den svenska verksamheten

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev