Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Frölunda torg närmar sig normala nivåer: ”Vi ser en tydlig trend”

Publicerad: 19 oktober 2020, 12:40

Besökarna hittar tillbaka till Frölunda torg. De senaste veckorna har besöksantalet nästan varit uppe i samma nivå som förra året.


Ämnen i artikeln:

Corona

– Vi är ödmjuka inför den speciella situationen, men nu ser vi en tydlig trend med förbättrade besökstal vecka för vecka jämfört med under våren och försommaren. Från mitten av augusti återgick vi till ordinarie öppettider vilket gjorde att vi kan ta emot fler besökare utan att trängseln ökar, säger centrumchefen Anders Strand.

Den senaste månaden har besökstappet legat på 11,7 procent, jämfört med samma period i fjol. Under våras var det nere på det tredubbla.

Och de senaste veckorna har besöksantalet alltså nästan nått i paritet med hur det såg ut i fjol.

Omsättningsmässigt ser det också bättre ut. Senaste månaden var tappet ”bara”  6,5 procent.

Under hösten får köpcentrumet tillskott i form av två nya butiker. Dels öppnar norska Kitch´n, dels Lilla Rummet som är en barn- och babybutik som bland annat säljer inredning och maskeradkläder.

– Vi måste kontinuerligt reflektera över handeln och hur vi ska utveckla köpcentrumet och möta den nya tidens utmaningar. Det gäller att fortsätta att tänka nytt och inte minst funderar vi mycket på vad vi kan erbjuda utöver handel, för att förstärka Frölunda Torg som en mötesplats i framkant, säger Anders Strand.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev