Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Förlängda restriktioner för handeln: ”Underlättar för människor att hålla avstånd”

Publicerad: 8 april 2021, 13:52

Foto: Andreas Dyrberg Skog

Restriktionerna för handeln och serveringsställen förlängs till 2 maj. Butiker ska fortsatt vidta åtgärder för att se till att kunderna handlar ensamma och maxantalet på 500 personer ligger kvar.


Ämnen i artikeln:

HandelnCorona

Läs mer: Här är de nya coronareglerna – träder i kraft på lördag: ”Viktigt att vi gör allt vi kan”

På grund av den höga smittspridningen har Folkhälsomyndigheten beslutat att förlänga restriktionerna för handeln och serveringsställen fram till 2 maj.

Enligt ett pressmeddelande innebär det att butiker, gallerior och köpcentrum ska fortsätta vidta åtgärder för att se till att besökarna handlar ensamma, med undantag för barn och andra personer i behov av stöd. Även maxantalet på femhundra personer för verksamheters totala yta fortsätter gälla fram till 2 maj.

– Läget i hälso- och sjukvården gör att restriktionerna måste ligga kvar. De underlättar för människor att hålla avstånd till varandra, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i en kommentar.

För serveringsställen innebär förlängningen att de fortsatt ska hålla stängt mellan 20.30 och 05.00. Verksamheterna får dock hålla öppet för avhämtning av mat och dryck. På serveringsställen som utgör en del av en handelsplats får ett sällskap fortsatt endast bestå av en person. Undantag görs för barn och andra personer i behov av stöd.

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HandelnCorona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev