Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Efter rekordmånad online – Jula stärker bemanningen på centrallagret i Skara

Publicerad: 7 maj 2020, 11:11

Jula noterar försäljningsrekord för sin e-handel i april. Köptrycket gör att företaget rekryterar och har tillsatt ett nytt nattskift på centrallagret i Skara.


Ämnen i artikeln:

VaruhusE-handelJulaLager

Jula ser en markant försäljningsökning via företagets e-handel och i varuhusen under de senaste veckorna. E-handeln slog försäljningsrekord i april.

– Vi är givetvis mycket glada över att kunderna väljer att handla hos oss på Jula. Samtidigt är vi ödmjuka inför den svåra situation som coronapandemin för med sig. Vi jobbar hårt varje dag med att hantera detta, och samtidigt fokusera på vårt erbjudande, och hur vi i denna situation fortsatt kan möta kunden på bästa möjliga sätt, säger vd Joachim Frykberg i ett pressmeddelande.

Högre efterfrågan medför ökat personalbehov på centrallagret i Skara för att hantera volymerna av produkter som passerar här.

För närvarande ser Jula störst efterfrågan på gräsklippare, grillar, utemöbler och cyklar.

Sedan 3 maj har 22 personer börjat arbeta i ett nytt nattskift i centrallagret. Fem dagar i veckan har Jula förstärkt sin skiftgång med ytterligare ett skift.

− Det är alltid oerhört glädjande att vi kan rekrytera flera människor till vår verksamhet. Redan nu ser vi att det kan finnas behov att förstärka skiftet ytterligare med några personer, säger Lennart Karlsson, Logistics Director på Jula.

Nattskiftet som tillsatts planeras att fortgå fram till sommaren, då fattas nya beslut om fortsättningen.

I dagsläget har Jula e-handel, samt 54 varuhus i Sverige, 34 i Norge och 14 i Polen.  Jula AB har cirka 3000 anställda.

Marie Hillblom

Ämnen i artikeln:

VaruhusE-handelJulaLager

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev