Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Efter plundrade butiker i upploppens spår – Target håller stängt

Publicerad: 1 juni 2020, 09:30

Foto: Shutterstock

Sex Target-varuhus har tvingats stänga sedan upploppen och demonstrationerna i USA efter mordet på en svart man lett till förstörelse och plundring av butiker i många städer.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorVaruhus

Sedan den svarte Minneapolisbon George Floyd dödats av en polis har demonstrationer och kravaller dragit fram över hela USA. På många håll har upploppen lett till plundring och förstörelse av butiker.

En kedja som drabbats hårt är Minneapolis-baserade Target. Kedjan, som är en varuhuskedja med såväl non food som dagligvaror, har sedan i torsdags stängt sex av sina varuhus i fem städer.

Två av butikerna ligger i Minneapolis, en i Oakland i Kalifornien och en i respektive Philadelphia, Atlanta och Chicago. De är alla stängda på obestämd tid.

– Vår högsta prioritet är våra medarbetares och kunders säkerhet därför har vi valt att hålla stängt. Vi bidrar samtidigt med stöd till människor i de drabbade områden och förser människor med första hjälpen-utrustning och vatten i ett första skede, säger Targets koncernchef Brian Cornell i ett pressmeddelande.

Såväl Target-medarbetare som frivilliga i städerna har hjälpt till med uppröjningen men företaget bedömer att det än så länge inte är säkert att öppna butikerna. Flera av dem är dessutom i omfattande behov av reparationer och ombyggnader.

Framför allt är det butiken på Lake Street i Minneapolis, i närheten av där George Floyd dödades, som drabbats hårt.

Susan Berzelius

redaktionen@market.se

Ämnen i artikeln:

DagligvarorVaruhus

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev