Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Efter butiksflykten – handelsytor krymps för att ge plats för fler kontor

Publicerad: 2 mars 2020, 10:45

Efter att flera hyresgäster lämnat In-Gallerian i centrala Sundsvall planerar ägaren att göra om. ”Vi kommer att utveckla fler kontorsetableringar, bostäder och andra aktörer”, säger Sofie Stark, affärschef på fastighetsbolaget Diös till Sundsvalls Tidning.

Ämnen i artikeln:

GalleriaDetaljhandeln

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Den 31 mars lämnar Din Sko och Nilson Shoes In-Gallerian i centrala Sundsvall. De är inte ensamma. Joy slog igen i början av 2019 och strax därefter stängde även Cervera. Nyligen har även Kicks och Herbanist att flytta till andra lokaler.

Trots flykten bland hyresgästerna planerar fastighetsbolaget Diös att ge fastigheten ett ansiktslyft.

– Vi vill skapa fler framsidor. Framsidan mot Storgatan ska givetvis vara kvar och kompletteras med ytterligare en framsida mot det nya hotellet och Selångersån. Allt handlar om att ta tillbaka karaktären till husen, säger Sofie Stark.

Ytan för handel kommer att krympas från två plan till ett. Samtidigt ges plats kontorsetableringar, bostäder och annan verksamhet.

– Den utvecklingen sker i hela världen just nu och är inte unik för Sundsvall, säger Sofie Stark.

I gatuplan kommer det även i fortsättningen att finnas butiker.

– Attraktiva butiksytor i gatuplan kommer det alltid att finnas en stor efterfrågan på, sen att det sker förändringar, som i det här fallet, kommer att vara en del av utvecklingen, säger Sofie Stark.

Läs mer: Flykten fortsätter från In-gallerian

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev